»
»
»
Biuro projektowe w Sosnowcu

Biuro projektowe w Sosnowcu

Nazwa: Biuro projektowe
Kategoria: wnętrza
Inwestor: prywatny
Status: realizacja
Lokalizacja: Sosnowiec
Rok: 2015
Autor: arch.Mateusz Górnik, arch.Magdalena Górnik
Dane techniczne:
Powierzchnia użytkowa: 125m2
Wysokość pomieszczeń: 3,Om

Projekt aranżacji powierzchni biurowej dla pracowni projektowej w Sosnowcu.
Otwarta przestrzeń została symbolicznie wydzielona poprzez stanowiska pracy,miekkie ścianki w formie kotary oraz siedziska, sofy do wypoczynku. Przestrzeń ma integrować pracowników a nie dzielić. ldea wnętrza otwartego na pomysły, na rozmowę oraz inspiracje. Powstałe strefy przenikają sie zapewniając komfort pracy oraz dyskrecję kiedy jest potrzebna.

Idea projektu:

Układ funkcjonalny
Powierzchnia biurowa 130m2 została podzielona odpowiednio na strefa wejściową - reprezentacyjną, część otwartego biura tzw.open space dla pracowników - projektantów oraz strefę zarządu również wydzieloną pomiędzy sobą miękimi mobilnymi kotarami,które można swobodnie zmieniać.Pokój narad został przydzielony do biura zarządu jako strefy reprezentacyjnej natomiast mały pokój narad przydzielony został do strefy pracowników, pomieszczenia można łączyć ze sobą oraz dzielić w miarę potrzeby.
Kolory bieli, szarości oraz materiały drewna stali i szkła przenikają sie, tworząc harmonijny układ wnętrz. Akcenty w postaci miękkich kotar, zabytkowego orła czy stalowy zegar uzupełniają przestrzeń.
Sala narad dla 10 osób zaprojektowana w strefie biura zarządu z możliwością łączenia przestrzeni. Drewniana ścianka z zabytkowym orłem oraz duży stół drewniany z podkreśla rangę pomieszczenia.
Wnetrza domu jednorodzinnego